NOVOGODIŠNJI USPON – OSTRVICA 758m – RUDNIK 1132m

NOVOGODIŠNJI USPON – OSTRVICA 758m – RUDNIK 1132m

SREDA 01.01.2020.godine

Alfa vas vodi na Ostrvicu i Rudnik već prvog dana u Novoj 2020.godini. Simbolika se ogleda u posvećenosti ALFA ACTIVE da se u 2020. Godini bavi težišno aktivnostima Via ferrata i visokogorskim akcijama Via normale.
Polazak je u 08.00h sa parkinga na uglu Drinske i Sarajevske ulice kod Mostarske petlje. Na akciji mogu učestvovati odrasle/i planinarke/ri, uobičajene svakodnevne fizičke kondicije. Koji imaju planinarskog iskustva ili završenu klubsku osnovnu planinarsku obuku. Prijateljska akcija uz podelu troškova. Ograničen broj učesnika na 9. Ova akcija se organizuje prvi put.

Putovanje je auto putem ka Nišu. Isključujemo se na petlji za Mladenovac i nastavljamo magistralom preko Mladenovca do Topole. U Topoli je pauza oko sat vremena za kafu, doručak, toalet. Prevozimo se do mesta Rudnik, a zatim do s. Varnice. Na parkingu delimo opremu za uspon Via ferrata-gratis.
11.00-13.00h – Uspon planinarskom markiranom stazom do table Park prirode Ostrvica, a zatim do početka Via ferrate. Nastavljamo stazom Via ferrata do samog vrha Ostrvica 758m. Zadržavanje na vrhu radi fotkanja, geografske i topografske orijentacije. Povratak je istom stazom obrnutim smerom.
Prevozimo se do raskrsnice puteva odakle krećemo na stazu Via normale preko površinskog kopa na Mali Šturac, a zatim na Cvijićev vrh 1132m-najviši vrh Šumadije.

Povratak makadamskim putem do polazne tačke.
Profil staze, kao i ostale informacije možete videte na sledećoj adresi
https://www.outdooractive.com/en/mountain-hike/serbia/tour-planned-at-january-3-2019/118637120/
Vođenje na stazi od strane licenciranog vodiča Duško Popović.
Nakon planinarenja prevozimo se do restorana “KOTA 555” gde ćemo moći da se osvežimo po pristupačnim cenama. U dogovoreno vreme krećemo za Beograd. Planirano vreme dolaska u Beograd je do 20.00h.

TROŠKOVI AKCIJE – 1.500,00 dinara
Obuhvaćeni troškovi goriva sa putarinama i amortizacija kombija visoke turističke klase. Troškovi organizacije i fee za vodiča.

OPREMA ZA AKCIJU:
Standardna planinarska odeća i obuća. Slojevito se obući. Aktivni veš, polar i jakna. Debljina će zavisiti od spoljašne temperature i vremenskih uslova na dan izvođenja. Zaštita od kiše i sunca. Ranac sa presvlakom, sedvičima, grickalicima i vodom. Lična apoteka. Novac. Dokumenta ( lična karta, planinarska kartica, zdravstvena kartica).Planinarski štapovi.

ISHRANA : Svaki učesnik snosi troškove lične ishrane. U rancu poneti hranu za jednodnevni boravak u prirodi. Postoji mogućnost kasnog ručka u restoranu KOTA 555.

NAPOMENA :
Vodič može izmeniti plan akcije usled više sile. Vremenskih nepogoda. Svaki učesnik je dužan da se pridržava propisanih mera bezbednosti na planinarskoj turi ( Prilog). Obavezno je pridržavanje mera propisanih Pravilnikom o bezbednom izvođenju planinarskih aktivnosti PSS.

Print Friendly, PDF & Email