TREKING VIŠNJICA 9.12.2020. godine – SREDA

TREKING VIŠNJICA 9.12.2020. godine – SREDA

Udruženje Alfa Aktiv, za svoje članove, organizuje BESPLATNO rekreativno pešačenje. Cilj je ostvariti zadovoljstvo i podstaći na rekreativne pešačke aktivnosti radi poboljšanja imuniteta i unapređenja ličnih zdravstvenih sposobnosti. Odličan izbor staze, dobro društvo, pozitivno opredeljenje za druženje i bezbedno kretanje interesantnim krajolikom, ispuniće vaša očekivanja. Nakon ove zajedničke treking ture bićete u prilici da se bezbedno krećete i u vlastitoj organizaciji sa svojim drugarima, prijateljima, porodicom. Grupa je limitirana na 20 učesnika. U skladu sa propisanim merama zaštite od virusa Covid 19, grupa će se kretati u mikro grupama od po 5 učesnika uz međusobnu distancu od 10 m. U okviru grupe distanca je 3m. Kretanje je u koloni jedan za drugim. Dolaskom u restoran „Dunavska terasa“ obavezna je upotreba maski.
9.12.2020. godine – Sreda
Okupljanje je na okretnici gradskog autobusa 27E u naselju Mirijevo, na uglu ulica Mihaila Bulgakova i Ljubiše Miodragovića. Prijavljeni za učešće na ovoj akciji, treba da dođu u sredu na polaznu tačku do 8.45h 9.12.2020. Nakon upoznavanja, evidentiranja, kontrole opremljenosti, saopštavanja mera bezbednosti i izlaganje detalja programa, krećemo na najavljeni treking put Višnjice.
Opis staze i detalji: Grupa će se kretati sledećom trasom : Polazna tačka je ugao navedenih ulica 220m – tt.Osovlje 273m – s. Slanci 150m – Bugijevo sokače – raskrsnica puteva 220m – Milićevo brdo 266m – Višnjičko brdo 266m – Nikino brdo 203m – Bela stena 60m – restoran na Dunavu „ Dunavska terasa“ – okretnica autobusa 32 i 32E – Despotovačka II deo – raskrsnica puteva 220m – s. Slanci 150m – Mirijevo – polazna tačka 220m.
Staza kojom ćemo se kretati predstavlja uglavnom zemljani kolski put, sa kombinacijom šumske pešačke staze ali u jednom delu, kroz naseljena mesta je i asfaltna podloga. Delimično je markirana planinarskim oznakama. Ukupna dužina staze je oko 15km. Ukupan uspon i silazak je do 450m. Vreme trajanja pešačenja, sa zastancima radi orijentacije i fotkanja je oko 6h. Ova pešačka staza se kategoriše kao staza umerene težine i tehnički nezahtevna. Radi se o kružnoj stazi. Postoji mogućnost napuštanja staze dolaskom do okretnice autobusa 32 i 32E. Planirani povratak na polaznu tačku je do 15.00h.
Oblačenje i oprema za aktivnost. Za ovu rekreativnu aktivnost preporučena je obuća duboke lake planinarske cipele sa kvalitetnim vunenim čarapama. Pertle trebaju biti zavezane tako da zglob noge bude čvrsto obuhvaćen. Obući aktivni veš dugih nogavica i planinarske pantalone, ili aktivni veš i helanke, što treba uskladiti sa spoljašnjom temperaturom na dan izvođenja aktivnosti. U gornjem delu, aktivni veš dugih rukava, tanji ili puniji polar ili duks i planinarsku jaknu. Preporučena je namenska planinarska garderoba koju karakteriše sposobnost odvođenja vlage sa tela ka spoljnim slojevima. Adekvatne rukavice, kapa, marama, bandana, naočare. Naneti adekvatnu kremu na lice i ruke. Planinarski štapovi. U malom rancu do 25l poneti vodu do 1,5l, kao i neki energetski sportski napitak do 0,5l. Manji sendvič u skladu sa ličnim navikama. Nekoliko slanih i slatkih grickalica. Rezervnu majicu i čarape. Rezervne pertle. Astro folija. Lična apoteka. Lična dokumenta/ lična karta, članska kartica i zdravstvena kartica/. Telefon. Novac.
NAPOMENA : Obavezno pridržavanje mera bezbednosti na planinarskoj turi i mera Vlade RS. Učesnici na akciji učestvuju na sopstvenu odgovornost, kao i uz pridržavanje mera propisanih Pravilnikom o bezbednosti i odgovornosti u izvođenju planinarskih aktivnosti Planinarskog Saveza Srbije:
http://www.pss.rs/wp-content/uploads/2015/11/6-pravilnik-o-bezbednosti.pdf.
Napominjem da prema Zakonu o turizmu (član 86, stav 4) za putovanje nije obezbeđena zaštita u pogledu garancije putovanja.

Ova aktivnost se finansira sredstvima članarine Udruženja “Alfa Aktiv”.

ORGANIZACIJA I VOĐENJE
Duško Popović, Alfa Aktiv, Beograd
Instruktor veranja JNA
Licencirani vodič Via Ferrata 493
Planinski vodič MB 583
Ski instruktor MB 430
Sportski vodič i operativni trener planinarstva
“C”- Dozvola za rad trenera PSS Br.190042
Tel./mob: +381 60 684 51 71
e-mail:dusko.popovic060@gmail.com
www.alfaactiv.com

Print Friendly, PDF & Email