TREKING ZAGAJIČKA BRDA 8.5.2022. godine – Nedelja

TREKING ZAGAJIČKA BRDA 8.5.2022. godine – Nedelja

 

Alfa Aktiv, za svoje registrovane članove, organizuje originalnu rekreativnu pešačku akciju . Sadržaj prolećnog pešačenja po Srpskoj Toskani-Zagajičkim brdima, na obodu Deliblatske peščare i naknadnog uživanja na Dunavu, zadovoljiće vaše telo i dušu. Akcija je sa ograničenim brojem od 14 učesnika.

8.5.2022. godine – Nedelja

Polazak u 07.00h sa parkinga na uglu Drinske i Sarajevske kod Mostarske petlje. Oni koji dolaze sopstvenim prevozom, preporuka je da parkiraju ispod „Gazele“ na besplatnom parkingu.

Putovanje pravcem Beograd-Pančevo-Kovin-s.Šumarak-s.Grebenac. Po dolasku na polaznu tačku priprema za pešačku turu. Nakon pripreme krećemo se odabranom stazom do vrha Zagajičkih brda 251m. Staza je kružna. Dužine oko 16km i prelazi se umerenim tempom za oko 4h sa pauzama za fotkanje i odmor. Na stazi nema eksponiranih uspona. Preporučena je za održavanje lične psihofizičke kondicije.

Po završetku pešačenja uradićemo vežbe statičkog iztezanja. Prevozimo se do parkinga restorana Lederata u Staroj Palanci. To je mesto sa kojeg se skelom prelazi Dunav do mesta Ram na suprotnoj obali. Čuveno je po kvalitetu ribljih specijaliteta, a posebno riblje čorbe i ribe na žaru. Ručak u restoranu Lederata na obali Dunava.

Nakon ručka se prevozimo obrnutim smerom za Beograd.

Povratak za Beograd je do 20.00h.

Akcija se finansira sredstvima Udruženja Alfa aktiv.

OPREMA I DOKUMENTA: Za ovu akciju neophodna je standardna planinarska oprema za jednodnevne akcije. Članska i zdravstvena kartica. Lična karta.

NAPOMENA : Obavezno pridržavanje propisanih mera bezbednosti Alfa Aktiv.

ORGANIZACIJA AKTIVNOSTI : ALFA AKTIV

VOĐENJE NA STAZI : Duško Popović, Vodička Licenca PSS MB 583

Print Friendly, PDF & Email