ZAGAJIČKA BRDA 7.11.2021. godine

ZAGAJIČKA BRDA 7.11.2021. godine

 

Alfa Aktiv organizuje treking rekreativnu akciju za svoje registrovane članove. U ambijentu peščanih dina, prekrivenih tankim zemljanim slojem i specifičnom florom, umerenim tempom kretanja, uživaćemo celog dana.  Akcija je sa ograničenim brojem od 9 + 5 učesnika. Obaveza pridržavanja propisanih mera zdravstvene zaštite u prevozu i na stazama.

7.11.2021. godine – Nedelja

Polazak u 07.00h sa parkinga na uglu Drinske i Sarajevske kod Mostarske petlje. Oni koji dolaze sopstvenim prevozom, preporuka je da parkiraju ispod „Gazele“ na besplatnom parkingu.

Putovanje pravcem Beograd-Pančevo-Kovin-s.Šumarak-s.Grebenac. Po dolasku na polaznu tačku priprema za pešačku turu. Nakon pripreme krećemo se odabranom i delimično označenom stazom do vrha Zagajičkih brda 256m. Staza je kružna. Dužina celokupne staze je oko 16km i prelazi se umerenim tempom za oko 4,5h sa adekvatnim pauzama. U toku kretanja podsetićemo se tehnike kretanja uz korišćenje planinarskih štapova. Na izabranim tačkama pravimo kratka zadržavanja radi orijentacije, predaha i hidratacije. Na samom vrhu Zagajička brda zadržaćemo se do pola sata. Visinska razlika je zanemarljivih oko 200m. Početak trekinga je u 10.00h, a završetak u 15.00h. Povratkom do polazne tačke imaćemo vremena za presvlačenje, preobuvanje, prepakivanje.

Prevozimo se do mesta Stara Palanka. To je mesto sa kojeg se skelom prelazi Dunav do mesta Ram na suprotnoj obali. Čuveno je po kvalitetu ribljih specijaliteta, a posebno riblje čorbe i ribe na žaru. Ručak u restoranu “Lederata” na obali Dunava.

Povratak za Beograd je do 20.00h.

Akcija se finansira sredstvima Alfa Aktiv.

OPREMA I DOKUMENTA: Za ovu akciju, učesnici dobijaju spisak opreme nakon prijave. Poneti lična dokumenta.

Print Friendly, PDF & Email