DIVČIBARE/SKI & SNOW SHOEING

DIVČIBARE/SKI & SNOW SHOEING

PETAK 3.01.2020. godine

Alfa active organizuje za svoje drugare i prijatelje skijaško-planinarske aktivnosti na Divčibarima. U zavisnosti od debljine snežnog pokrivača, ideja je da skijaši skijaju na ski stazi Crni vrh, a planinari da uz korišćenje krplji naprave jednu planinarsku šetnju.
Ukoliko ne bude dovoljno snega za skijanje i krpljarenje, napravićemo jednu hiking turu iz centra na Golubac, spuštamo se na Paljbu, a zatim nastavljamo ka Crnom vrhu i do Velika Pleća. Vraćamo se preko ski staze Centar do polazne tačke Crkva Svetog Pantelejmona na Divčibarima. Na akciji mogu učestvovati odrasle/i planinarke/ri , skijašice i skijaši, uobičajene svakodnevne fizičke kondicije. Svi koji imaju planinarskog iskustva ili završenu klubsku osnovnu planinarsku obuku. Prijateljska akcija uz podelu troškova. Ograničen broj učesnika na 9. Ova akcija se organizuje prvi put.
Putujemo Ibarskom magistralom do BS OMV u mestu Ćelije, gde pravimo pauzu, a zatim nastavljamo ka Valjevu i skrećeno u mestu Divci za Mionicu.
Oko 09.00h stižemo na Divčibare. Parkiramo se preko puta crkve Sveti Pantelejmon. Obilazak užeg centra, pijace i lokala. Priprema za aktivnosti.
Skijaše odvozim do parkinga ski staze Crni vrh. Samostalne skijaške aktivnosti do 15.00h. Oni koji žele da se kreću na krpljama podešavaju opremu i kreću na stazu Centar-Golubac-Paljba-Crni vrh i nazad preko ski staze Centar. Vođenje na stazi-licencirani vodič Ib kategorije Duško Popović.
Od 16.00h je fakultativni ručak u hotelu Divčibare. Oko 18.00h je polazak za Beograd, gde planiramo da stignemo do 20.00h.
Vremena su orijentaciono data i zavisiće od vremenskih uslova na terenu u vreme realizacije akcije.

TROŠKOVI AKCIJE – 1.500,00 dinara
Obuhvaćeni troškovi goriva sa putarinama i amortizacija kombija visoke turističke klase. Troškovi organizacije i fee za vodiča.

OPREMA ZA AKCIJU:
Standardna planinarska odeća i obuća. Slojevito se obući. Aktivni veš, polar i jakna. Debljina će zavisiti od spoljašne temperature i vremenskih uslova na dan izvođenja. Zaštita od kiše i sunca. Ranac sa presvlakom, sedvičima, grickalicima i vodom. Lična apoteka. Novac. Dokumenta ( lična karta, planinarska kartica, zdravstvena kartica).Planinarski štapovi.
Lična skijaška i oprema za krljarenje.

ISHRANA : Svaki učesnik snosi troškove lične ishrane. U rancu poneti hranu za jednodnevni boravak u prirodi. Postoji mogućnost ručka u hotelu Divčibare.

NAPOMENA :
Vodič može izmeniti plan akcije usled više sile. Vremenskih nepogoda. Svaki učesnik je dužan da se pridržava propisanih mera bezbednosti na planinarskoj turi ( Prilog). Obavezno je pridržavanje mera propisanih Pravilnikom o bezbednom izvođenju planinarskih aktivnosti PSS.

Print Friendly, PDF & Email