OSNOVNE VIA FERRATA PRIPREME – JESEN 2022

OSNOVNE VIA FERRATA PRIPREME – JESEN 2022

 

JESENJI TERMINI :

  1. – 02.10.2022. godine – Nedelja
  2. – 15.10.2022. godine – Subota
  3. – 16.10.2022. godine – Nedelja
  4. – 22.10.2022. godine – Subota
  5. – 5.11.2022. godine – Subota
  6. – 6.11.2022. godine – Nedelja

Pratim, gledam Via ferrata aktivnosti. Dopada mi se. Ide mi se. Ali, nemam znanja, kako to sve funkcioniše. Kako ću uz tu sajlu? Kako se to penje? Ima li neka posebna tehnička oprema? Pričali su mi da nije teško. Da je nešto posebno. Da su novi doživljaji. A da probam???

Odgovor je DA. Prijavi se. Probaj. Pokušaj. Osnovne Via ferrata pripreme su veoma značajne za svakog početnika, koji želi da se kreće stazama Via ferrata. A zašto su veoma značajne? Kroz jednodnevno osposobljavanje ćeš dobiti precizne informacije o samom pojmu, podeli, karakteristikama Via ferrata staza. Upoznaćeš i praktično koristiti Via ferrata opremu. Uvežbaćeš različite postupke i tehnike bezbednog i sigurnog kretanja na stazama Via ferrata. Izgradićeš samopouzdanje i veru u svoje sposobnosti. Eventualni strah od stene, visine i vertikalnosti, ćeš prevazići. Dobićeš niz kvalitetnih informacija o adekvatnim ličnim pripremama.

Zašto da se uključim na pripreme u organizaciji Alfa Aktiv? Zbog toga jer je pristup i organizacija priprema početnika za bezbedno kretanje stazama Via ferrata, aktivnost kojom se bavimo više godina, na originalan, stručan, odgovoran i bezbedan način. Zbog bogatog višegodišnjeg iskustva u kretanju različitim Via ferrata stazama, utkanog u pripreme i nesebične podele znanja. Mikro grupe do 10 osoba, omogućavaju visoki kvalitet priprema i focus na radu svakog učesnika.

Projektovani rezultat jednodnevnih OVF Priprema jeste: Osposobljenost za pravilno i bezbedno kretanje stazama Via ferrata težinske kategorije A-lake i B- umereno teške.

ZAKORAČIĆEŠ NA SIGURAN I BEZBEDAN NAČIN U SVET VIA FERRATA.

MESTO POLASKA : Parking na uglu Drinske i Sarajevske ulice kod Gazele u 07.00h. Povratak do 21.00h.

MESTO RADA : Rudnik- Ostrvica. Via ferrata “A” –laka.

VREME RADA : Po navedenim terminima. Početak rada u 10.00h. Završetak u 17.00h.

METOD RADA : Individualne teoretske pripreme. Objašnjavanje kombinovano sa pokazivanjem, demonstracijom i uvežbavanjem praktičnih radnji.

OPREMA : Lična planinarska oprema. Savremenu Via ferrata opremu u standardu EN 958:2017 obezbeđuje organizator. Šlem,VF pojas, VF set, dopunski karabiner i VF rukavice.

Pripreme se finansiraju sredstvima članarine.

NAPOMENA: Obavezna pisana prijava. Obavezno podpisivanje Izjave o odricanju od odgovornosti. Obavezna primena propisanih mera bezbednosti Alfa Aktiv.

ORGANIZACIJA : Alfa Aktiv – Beograd

REALIZACIJA : Duško Popović, Alfa Aktiv, Beograd

Instruktor veranja JNA

Licencirani vodič Via Ferrata 493

Planinski vodič Ib kategorije MB 583

Ski instruktor JNA

Ski instruktor MB 430

Sportski vodič i operativni trener planinarstva

“C”- Dozvola za rad trenera PSS Br.190042

Tel./mob: +381 60 684 51 71

e-mail:dusko.popovic060@gmail.com

www.alfaactiv.com

 

Print Friendly, PDF & Email