SKI WEEK JAHORINA 4.-6.02.2022. godine

SKI WEEK JAHORINA 4.-6.02.2022. godine

 

Alfa Aktiv organizuje, za svoje članove, rekreativnu zimsku akciju na Jahorini. Na ovu akciju su dobrodošli rekreativci standardne psihofizičke kondicije. Akcija je osmišljena da obuhvati boravak, skijanje, posete Sarajevu i zabavne aktivnosti u smeštaju na Palama, u navedenom periodu. Projektovana je za mikro grupu do 8 učesnika.

 

4.02. godine – Petak

Polazak je u 12.00h sa parkinga na uglu Drinske i Sarajevske ulice kod Mostarske petlje. Doći desetak minuta ranije radi pakovanja opreme u prevoz. Putujemo autoputem ka Šidu do isključenja za Rumu, a zatim preko Šapca i Loznice do GP Mali Zvornik, gde ulazimo u Federaciju BiH i Republiku Srpsku. Na BP na ulazu u Zvornik pravimo pauzu za kafu i sipanje goriva. Nastavljamo putovanje preko Han Pijesak, Sokolac i Ravne Romanije do smeštaja u mestu Pale. Dolaskom na Pale smeštamo se u četiri rezervisana 2 krevetna apartmana. Noćni odmor do 07.00h narednog dana.

 

5.02.2021. godine – Subota

07.00 – 08.00 h Doručak

08.00h-15.30h – Prevozimo se do OC Jahorina koji je udaljen oko 15km od smeštaja. https://www.oc-jahorina.com/  Kupovina ski passa. https://jahorinainfo.com/ski-pass-jahorina-2021-2022/

Skijanje na izabranim ski stazama uz povremene pauze. Za učesnike koji žele da ovladaju osnovnom tehnikom alpskog skijanja, preporuka je da vežbaju na skijalištu Ravna planina na Palama. https://www.ski-rp.com/en/ski-skola/

https://www.ski-rp.com/en/ski-mapa/   https://www.ski-rp.com/en/ski-pass/

Povratak na Pale. Poseta super marketa radi snabdevanja. Povratak u smeštaj. Presvlačenje i priprema za izlet. Ko ne želi na izlet može da skija na noćnoj stazi SC Ravna planina. Oko 17.30 polazak za Sarajevo. Obilazak Baš čaršije. https://sh.wikipedia.org/wiki/Ba%C5%A1%C4%8Dar%C5%A1ija

Poseta mosta Gavrilo Princip. Večera u čuvenoj “Petica” kod Ferhatovića . Povratak u smeštaj. Druženje. Noćni odmor od 22.00h do 07.00h narednog dana.

 

6.02.2021. godine – Nedelja

08.00h – 14.30h – Kao i prethodnog dana. Po vlastitom izboru mogućnost skijanja na ski stazama OC Jahorina ili SC Ravna planina.

https://www.ski-rp.com/en/

Povratak do smeštaja. Presvlačenje, pakovanje stvari u prevoz. Polazak za Beograd u 16.00h. Na Sokocu se zaustavljamo radi kasnog ručka u restoranu “Kum”.  https://www.konobakum.com/restoran/ Nastavak putovanja za Beograd gde planiramo da stignemo do 22.30h.

OPREMA ZA AKCIJU:

Standardna skijaška i planinarska odeća i obuća u skladu sa februarskim vremenskim prilikama. Slojevito oblačenje. Aktivni veš, polar i skijaška i planinarska jakna. Oblačenje će zavisiti od spoljašne temperature i vremenskih uslova na dan izvođenja. Zaštita od padavina i sunca. Rukavice. Kape. Naočare. Mali dnevni ranac sa presvlakom, sedvičima, grickalicima i vodom. Lična apoteka. Novac. Dokumenta ( lična karta, članska kartica, zdravstvena kartica). Telefon. Punjač za telefon. Planinarski štapovi. Planinarske cipele za one koji planiraju da prave pešačke ture . Preporuka je da se upakujete u dva prtljaga (najbolje torbe a ne koferi ili vučilice tvrdih stranica)+ mali ranac. Peškiri i papuče su na raspolaganju u smeštaju. Obavezna prijava vrste i količine ski opreme koja se nosi na akciju.

Ski renta na SC Ravna planina je veoma povoljna, pa ukljućite  tu opciju.

https://www.ski-rp.com/ski-rental/

ISHRANA :

Svaki učesnik snosi troškove lične ishrane.

 Ova rekreativna akcija finansira se sredstvima  Udruženja Alfa Aktiv.

 

ORGANIZACIJA I VOĐENJE :

 

Duško Popović, Alfa Aktiv, Beograd

Instruktor veranja JNA

Licencirani vodič Via Ferrata 493

Planinarski vodič Ib kategorije MB 583

Ski instruktor JNA

Ski instruktor MB 430

Sportski vodič i operativni trener planinarstva

“C”- Dozvola za rad trenera PSS Br.190042

Tel./mob: +381 60 684 51 71

e-mail:dusko.popovic060@gmail.com

www.alfaactiv.com

Print Friendly, PDF & Email