SRBIJA/ HIKING MIDŽOR 2.169m 6.-7.6.2020. godine

SRBIJA/ HIKING MIDŽOR 2.169m 6.-7.6.2020. godine

Idemo na Staru planinu. Idemo na Midžor.
Alfa Activ organizuje privatnu drugarsku akciju na Staroj planini – Midžor 2.169m. Akcija je nedobitnog karaktera i podrazumeva međusobnu podelu troškova. Grupa je limitirana na 14 učesnika. Uspon na najviši vrh Istočne Srbije predstavlja atraktivan planinarski doživljaj. Karakteriše se izuzetnim vidicima na planine u Srbijii i Bugarskoj.
Akcija se svrstava u tehnički ne zahtevne, a u fizičkom smislu spada u akcije srednje težine. Preporučeno za početnike u planinarenju.

Subota 6.6.2020.godine.

Polazak kombijem sa parking na uglu Sarajevske i Drinske ulice u 12.00h. Putovanje autoputem pravcem: Beograd –Niš- isključenje Svrljig – s. Kalna – s. Mezdreja.Usputne pauze po potrebi. Pauza za ručak predviđena je u restoranu kod Ivana na ulasku u Sićevačku klisuru. Prevozimo se preko Svrljiga i s.Kalna do smeštaja u Konaku Mezdreja. Razmeštaj po sobama. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa zajedničkim kupatilom i toaletom. Čiste i sa čistom posteljinom i peškirima. Izuzetno ljubazni domaćini upotpuniće naš doživljaj. Nakon razmeštanja, okupljamo se u restoranu radi druženja. Druženje je do 22.00h. Noćni odmor do 06.00h

http://www.toknjazevac.org.rs/konak-mezdreja/“>http://www.toknjazevac.org.rs/konak-mezdreja/

Nedelja 7.6.2020.godine.

Pakujemo sve lične stvari u prevoz i polazimo iz smeštaja u 06.30h. Preuzimamo lanč paket-doručak / domaća pita sa sirom i jogurt/.
Na parkingu kod planinarskog doma “Babin Zub” se pripremamo za pokret.
Imamo vremena za jutarnju kafu u domu.
Polazak na hiking je u 08.00h.
Nakon pešačenja od oko 15min. ( kod kafić Plaža) uradićemo vežbe dinamičkog istezanja.
Planinarska staza je jasno uočljiva na terenu. Staza je obeležena planinarskim markacijama. Crveni krug sa belom tačkom u sredini kruga. Polazna tačka je parking kod planinarskog doma “BabinZub”.
Pravac kretanja : polazna tačka 1580 – t.t. 1577 – Žarkova čuka 1848 – j/i od Prilepski vrh 1906 i Tupanar 1955 – granični kamen 334 – vrh Midžor 2169m. Podloga je stabilna. Profil staze je položen sa postepenim povećanjem nagiba sve do završnog uspona. U prvom delu završnog uspona od lokacije Tupanar do graničnog kamena 334 staza je eksponirana. Od graničnog kamena 334 do vrha Midžor staza je položena i sa neznatnim nagibom. Staza je bez šumovitih delova  tj. potpuno ogoljenog reljefa te usled eventualnog vetra može predstavljati poteškoće pri kretanju. Neophodna je dobra zaštita od sunca i više vode nego što je uobičajeno. Izlazak na vrh Midžor 2.169m predviđeno je oko 11.00h. Na samom vrhu zadržaćemo se do pola sata radi orijentacije, fotografisanja i okrepljenja. Povratak je istom stazom obrnutim smerom.

Ukupno uspona oko 590m i isto toliko spuštanja..…SVEGA = 1180m
PT – Midžor – PT …………..……………. ukupno vreme ———— 5h00’
PT – Midžor – PT ………….. ……………..ukupnodužinski———-17 km

Ručak je organizovan u smeštaju. Domaća čorbica, svinjski gulaš,salata i hleb.Povratak u Beograd do 22.00h.

KOTIZACIJA: 5.950,00 dinara.

Kotizacijom su obuhvaćeni troškovi prevoza kombijem visoke turističke klase, Beograd- Babin zub – Beograd, putarine, parkinga, kao i troškovi oko organizacije i vođenja akcije. Troškovi jednog noćenja, doručak i ručak.

OPREMA I DOKUMENTA :

Duboke planinarske cipele sa vibram đonom OBAVEZNE.
Obući se slojevito u skladu sa vremenskim uslovima. Sledi naknadna informacija.
U rancu za jednodnevno planinarenje treba spakovati adekvatnu presvlaku, hrana, voda minimum 2,0l, zaštitu od sunca i padavina, i drugo prema ličnim navikama. Planinarski štapovi.
Planinarska i zdravstvena kartica. Lična karta.

HRANA: Iz ranca. Prema ličnim potrebama poneti sendviče, sušeno voće, banane, snikers/baunti, neki slani i slatki bar za korišćenje pri usponu i silasku. Obavezno poneti minimum 2,0l vode. Preporučujem upotrebu 1 kesice Magnezijum Direkt 300 neposredno pre odpočinjanja uspona.

NAPOMENA: Vođa akcije zadržava pravo da u slučaju nepredviđenih okolnosti ili više sile izmeni plan akcije. Plan akcije je okviran i u zavisnosti je od vremenskih uslova na zemljištu u vreme izvođenja.
Svaki učesnik ide na sopstvenu odgovornost.

Print Friendly, PDF & Email