SREĆAN 8. MART/ GRATIS AKCIJA ZA ALFICE/ – TREKING KOSMAJ 6.3.2021. godine

SREĆAN 8. MART/ GRATIS AKCIJA ZA ALFICE/ – TREKING KOSMAJ 6.3.2021. godine

Udruženje Alfa Aktiv, za svoje članove, organizuje BESPLATNO rekreativno pešačenje. Cilj je simbolično aktivno obeležavanje 8. Marta – Međunarodnog dana žena, kao i ostvariti zadovoljstvo i podstaći na rekreativne pešačke aktivnosti radi poboljšanja imuniteta i unapređenja ličnih zdravstvenih sposobnosti. Odličan izbor staze, dobro društvo, pozitivno opredeljenje za druženje i bezbedno kretanje interesantnim krajolikom, ispuniće vaša očekivanja. Nakon ove zajedničke treking ture bićete u prilici da se bezbedno krećete i u vlastitoj organizaciji sa svojim drugarima, prijateljima, porodicom. Grupa je limitirana na 8+4 učesnika. U skladu sa propisanim merama zaštite od virusa Covid 19, grupa će se kretati u mikro grupama od po 4 učesnika uz međusobnu distancu od 10 m. U okviru grupe distanca je 3m. Kretanje je u koloni jedan za drugim.

6.03.2021. godine – Subota
Polazak je u 7.00h, sa standardnog mesta- ugao Drinske i Sarajevske ulice kod Gazele. Prevozimo se kombijem 8+1 i autom, autoputem do isključenja za Mladenovac, a zatim preko Đurinaca i Sopota do manastira Tresije. U Sopotu se zadržavamo radi kraće pauze, kupovine vode, eventualno hrane za akciju. Poseta manastira Tresije za zainteresovane. Polazak na stazu je planiran oko 9.00h.
Opis staze i detalji: Grupa će se kretati stazom koja je delimično markirana, pravcem : Polazna tačka parking Manastir Tresije 400m – Spomenik iz II Svetskog rata 565m – Košutica 455m – Manastir Kasteljan 330m – Beli kamen 546m – Manastir Tresije 400m.
Staza kojom ćemo se kretati predstavlja uglavnom šumske zemljane staze i zemljani šumski kolski put. Delimično je markirana planinarskim oznakama. Ukupna dužina staze je oko 12km. Ukupan uspon i silazak je do 450m. Vreme trajanja pešačenja, sa zastancima radi orijentacije i fotkanja je oko 6h. Ova pešačka staza se kategoriše kao staza umerene težine i tehnički nezahtevna. Radi se o kružnoj stazi. Planirani povratak na polaznu tačku je do 15.00h. Opcija druženja je u restoranu kod Tome i Nade ili u pivari Kabinet.

Oblačenje i oprema za aktivnost.
Za ovu rekreativnu aktivnost preporučena je obuća duboke lake planinarske cipele sa kvalitetnim vunenim čarapama. Pertle trebaju biti zavezane tako da zglob noge bude čvrsto obuhvaćen. Obući aktivni veš dugih nogavica i planinarske pantalone, ili aktivni veš i helanke, što treba uskladiti sa spoljašnjom temperaturom na dan izvođenja aktivnosti. U gornjem delu, aktivni veš dugih rukava, tanji ili puniji polar ili duks i planinarsku jaknu. Preporučena je namenska planinarska garderoba koju karakteriše sposobnost odvođenja vlage sa tela ka spoljnim slojevima. Adekvatne rukavice, kapa, marama, bandana, naočare. Naneti adekvatnu kremu na lice i ruke. Planinarski štapovi. U malom rancu do 25l poneti vodu do 1,5l, kao i neki energetski sportski napitak do 0,5l. Manji sendvič u skladu sa ličnim navikama. Nekoliko slanih i slatkih grickalica. Rezervnu majicu i čarape. Rezervne pertle. Astro folija. Lična apoteka. Lična dokumenta/ lična karta, članska kartica i zdravstvena kartica/. Telefon. Novac.

NAPOMENA : Obavezno pridržavanje mera bezbednosti na planinarskoj turi i mera Vlade RS. Učesnici na akciji učestvuju na sopstvenu odgovornost, kao i uz pridržavanje mera propisanih Pravilnikom o bezbednosti i odgovornosti u izvođenju planinarskih aktivnosti Planinarskog Saveza Srbije:
http://www.pss.rs/wp-content/uploads/2015/11/6-pravilnik-o-bezbednosti.pdf.
Napomena: Prema Zakonu o turizmu (član 86, stav 4) za putovanje nije obezbeđena zaštita u pogledu garancije putovanja.
Ova aktivnost se finansira sredstvima članarine Udruženja “Alfa Aktiv”.

ORGANIZACIJA : ALFA AKTIV
VOĐENJE NA STAZI :
Duško Popović, Alfa Activ, Beograd
Instruktor veranja JNA
Licencirani vodič Via Ferrata 493
Planinski vodič MB 583
Ski instruktor MB 430
Sportski vodič i operativni trener planinarstva
“C”- Dozvola za rad trenera PSS Br.190042
Tel./mob: +381 60 684 51 71
e-mail:dusko.popovic060@gmail.com
www.alfaactiv.com

Print Friendly, PDF & Email