VIA FERRATE ZA ISKUSNE – SLOVENIJA 27.-29.8.2021. godine

VIA FERRATE ZA ISKUSNE – SLOVENIJA 27.-29.8.2021. godine

 

Alfa Aktiv za svoje registrovane članove organizuje posebnu Via ferrata akciju u Sloveniji. Svi koji su do sada prolazili različite Via ferrata staze u ovoj i prethodnim godinama, imaju mogućnost da uzmu učešče na ovoj posebnoj Via ferrata akciji. Cilj je dostizanje novih znanja i postizanje adrenalinskih doživljaja na stazama Via ferrata koje su teške i veoma teške, pa na nekim sekvencama i ekstremno teške. Tri dana i tri posebne Via ferrate sa posebnim doživljajima.

PLAN I PROGAM :

Petak 27.8.2021. godine

Polazak u 6.00h sa parkinga na uglu Drinske i Sarajevske ulice u Beogradu, kraj mostarske petlje. Putovanje autoputem preko Zagreba i Ljubljane do Mojstrane u Sloveniji. Smeštaj u hostelu. Priprema za Via ferratu Pot mojstranških veveric. Oko 15.00h polazak na stazu. Završetak do 17.00h. Kasni ručak u Pizzerija Kot u Mojstrani/ na 300m od našeg smeštaja/. Druženje. Noćni odmor.

Subota 28.8.2021. godine

Polazak ka Mangartu u 05.00h. Prevozimo se do Mangartskog sedla. Nakon kontrole opreme pešačimo do polazne tačke Via ferrata Italiana kod Bivaco Nogara. Penjemo Via ferratu do Malog Mangarta, a zatim po Via ferrati Slovenska pot do vrha Mangart 2678m. Nakon odmora i fotkanja na vrhu se spuštamo stazom Via ferrata Italijana do Mangartskog sedla. Prevozimo se preko Bovca i dolinom reke Soča-najčistija reka Evrope svo do Doma pri izviru Soče. Od navedenog Doma idemo do izvira Soče. Prevozimo se do prevoja Vršič gde se zadržavamo u Tičarjevom domu radi okrepljenja. Posećujemo vidikovac Ajdovska deklica. Prevozimo se do jezera Jasna kod Kranjske Gore. Nakon kraćeg zadržavanja idemo do radnje Intersport u Kranjskoj Gori. Nabavka planinarske i Via ferrata opreme. Povratak u smeštaj.

Nedelja 29.8.2021. godine

Oko 08.00 polazimo do mesta Gozd Martuljek. Na parkingu se opremamo za predstojeću Via ferratu Jerm’n. Ova Via ferrata je kategorije D/E. Penjemo pojedinačno-svako za sebe i na sopstvenu odgovornost. Nakon Via ferrate se prevozimo do Kranjske Gore radi ručka i snabdevanja. Polazak za Beograd je oko 13.00h

OPREMA I DOKUMENTACIJA:

Spisak neophodne opreme će biti dostavljen učesnicima. Dokumentacija neophodna za ulazak u Sloveniju i tranzit kroz Hrvatsku, pored pasoša, je digitalni zeleni sertifikat, ili PCR test ili antigenski test. Međunarodno putno zdravstveno osiguranje za tri dana za Sloveniju./ Svako za sebe obezbeđuje/.

ORGANIZACIJA : ALFA AKTIV BEOGRAD

VOĐENJE :

Duško Popović, Alfa Aktiv, Beograd

Instruktor veranja JNA

Licencirani vodič Via Ferrata 493

Planinarski vodič  MB 583

Ski instruktor JNA

Ski instruktor MB 430

Sportski vodič i operativni trener planinarstva

“C”- Dozvola za rad trenera PSS Br.190042

Tel./mob: +381 60 684 51 71

e-mail:dusko.popovic060@gmail.com

www.alfaactiv.com

Print Friendly, PDF & Email